logo
 
 

Hijyenik Klima Santralleri

Hijyenik klima santrallerimiz özellikle ameliyathaneler, yoğun bakım odaları, aşı odaları, elektronik ve optik sanayi gibi yüksek iç hava kalitesi (IAQ) ve partiküllerden arındırılmış ortam ihtiyacında olan, class 1 ile class 100.000 için US Federal Standart 209E, class 0 ile class 7 için EN 150 14644-I ve M1.5 ile M6.5 için Alman VDI 2803-V esaslarına göre sınıflandırılmış olan mekanların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanmışlardır. Hijyenik klima santrallerimiz DIN 1946-4 ve EN 13053' e uygundur. Santral içleri toz birikimine neden olabilecek çıkıntılardan arındırılıp düz satıhlar meydana getirilmiştir. Ek yerleri antibakteriyel silikon contolarla doldurulmuş ve toz birikmesine engel olunmuştur. Yıkanabilir bir iç yüzeye sahip olan santrallerimiz son derece hijyenik bir yapıya sahiptirler.

Hijyenik klima santrallarimizin hava debileri istenilen değerlere göre değişken olarak imal edilmektedir.
Hijyenik klima santrallerimizde filtrelerin yerleştirilişi,  DIN 1946-4' e göre kaba filtre olarak sınıflandırabileceğimiz G3 ve G4 sınıfı filtreler vantilatörün emiş tarafına ve hemen hava girişinden sonra yerleştirilmektedir. F7 ve F9 sınıfı hassas torba filtreler ve kompakt filtreler ise vantilatörün basma tarafına, deflektörlü bir hücreden sonra yerleştirilmektedir.

H13 ve H14 sınıfı hepa filtreler, temiz oda teknolojisinde hizmet verdiği mekanın içine, üfleme terminal elemanından hemen önce yerleştirilirler. Klima santrali içerisine yerleştirilmezler.

Alp hijyenik klima santrallerinin hava debileri istenilen değerlere göre değişken olarak imal edilmektedir.

Fanlar
Radyal Fanlar


Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan AMCA ve EUROVENT sertifikalı radyal fanlar, istenilen kapasiteye ve talebe göre öne veya geriye eğik kanatlı olarak kullanılmaktadır. Çift emişli radyal fanlar  ek filtreleme ile birlikte kullanılmaktadır.

Radyal fanlar, kayış-kasnak tahrikli ve spral formda galvanizli sac gövdeden imal edilmektedir. Fan rotoru statik ve dinamik olarak balans edilmektedir. Kayışın gerilebilmesi için elektrik motoru özel tasarlanmış kayış gerdirme mekanizmalarının üzerine monte edilmiştir.

Kasnaklar konik sıkma burçludur. Fan atış ağzı ile hücre paneli arasındaki bağlantı konnektör ile sağlanmaktadır. Fan, motor ve kayış gerdirme mekanizması, kuvvetlendirilmiş C profil şase üzerine bağlanmıştır. Ayrıca bütün hareketli sistem yaylı veya kauçuk izolatörler üzerine monte edilmiştir. Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan radyal fanlar, yandan dışarı alınabilecek özelliktedir.

Alp hijyenik klima santrallerinde radyal fan ve motorlara uygun frekans konvertörleri istendiği taktirde ayrı olarak uygulanmaktadır. Fan hücresi gövde dışına monte edilmiş bir pako şalter ve kumandalı hermetik bir armatür ile aydınlatılmaktadır.

Plug Fanlar

Alp hijyenik klima santrallerinde, kolay temizlenebilirliği ve yüzeylerde toz birikimini engellemesi nedeniyle isteğe bağlı olarak  plug fanlar tercih edilmektedir. Plug  fanlar hava debisi-basınç karakteristiğine bağlı olarak direkt akuple veya kayış-kasnak tahrikli olarak uygulanmaktadır.

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan plug fanlar, tek emişli ve geriye eğik kanat yapılı fanlardır. Rotor motor şaftının üzerine direkt montajlıdır. Bütün hareketli sistem yaylı veya kauçuk izolatörler üzerine monte edilmiştir. Alp hijyenik klima santrallerinde plug fanlar yandan dışarı alınabilecek özelliktedir.

Alp hijyenik klima santrallerinde plug fan ve motorlara uygun frekans konvertörleri istendiği taktirde ayrı olarak uygulanmaktadır. Fan hücresi gövde dışına monte edilmiş bir pako şalter ve kumandalı hermetik bir armatür ile aydınlatılmaktadır.

Paneller

Alp hijyenik klima santrallerinin kabin konstrüksiyonunda özel çekilmiş alüminyum profiller ve çift cidarlı poliüretan dolgulu veya kaya yünü izolasyonlu , 45 - 60 mm kalınlıkta paneller kullanılmaktadır. Panellerin dış yüzeyleri pvc kaplı veya antistatik boyalı  galvaniz sactan üretilmektedir. Paneller profilllere özel vidalarla bağlanmakta, panel ve profil arasına da neopren sızdırmazlık contaları konmaktadır. Ek yerlerine de sıvı silikon tatbik edilerek pürüzsüz bir yüzey temin edilmektedir.

Hücre

Alp hijyenik klima santrallerinde özel çekilmiş alüminyum profiller ve çift cidarlı poliüretan dolgulu  veya kaya yünü izolasyonlu , 45 - 60 mm kalınlıkta panellerden oluşan hücrelerin üzerinde, kaba filtre, torba filtre, vantilatör, aspiratör, ısıtıcı, soğutucu, nemlendirici, ısı geri kazanım cihazı, fan gibi elemanların kontrol ve bakımlarını yapabilmek için gözetleme camlı, menteşeli, kollu ve güvenlik kontrollü kapılar bulunmaktadır. Ayrıca dahili aydınlatma armatürleri kullanılmaktadır.

Hücreler, mukavemetli bağlantı parçaları ile hücre içlerinden paslanmaz cıvata ve somun aracılığıyla birbirine bağlanabilir yapıda imal edilmektedir.

Müdahale Kapıları

Alp hijyenik klima santrallerinin müdahale kapıları özel çekilmiş alüminyum profiller ve çift cidarlı poliüretan dolgulu  veya kaya yünü izolasyonlu , 45 - 60 mm kalınlıkta imal edilmektedir. Tüm klima santrali modellerimizin müdahale kapılarında , sızdırmazlık sağlayacak nitelikte sıkıştırma özelliğine sahip, mukavemetli ve uzun ömürlü  kapı kolları ve menteşeler bulunmaktadır.

Kaba filtre, torba filtre, vantilatör, aspiratör, ısıtıcı, soğutucu, nemlendirici, ısı geri kazanım cihazı, fan gibi elemanların müdahale kapılarında ise kontrol ve bakımlarını yapabilmek için gözetleme camı bulunmaktadır.

Filtreler

Hijyenik klima santrallerimizde kaba filtre olarak sınıflandırabileceğimiz G3 ve G4 sınıfı filtreler vantilatörün emiş tarafına ve hemen hava girişinden sonra yerleştirilmektedir. F7 ve F9 sınıfı hassas torba filtreler ve kompakt filtreler ise vantilatörün basma tarafına, deflektörlü bir hücreden sonra yerleştirilmektedir.

U.V dezenfeksiyon filtresi ise torba ve kompakt filtrelerden sonra yerleştirilmektedir.

Filtreler, kolayca sökülüp takılabilen sıkıştırma ekipmanlarına ve  çerçeve yapısına sahiptir.

Filtre çerçevelerinin yerleştiği filtre yuvaları sızdırmazlık sağlayıcı contalıdır. Filtre çerçeveleri bu contaların üzerine gelecek şekilde monte edilir.

Ön Filtre Hücresi

Alp hijyenik klima santrallerinde ön filtre olarak kullanılan kaset panel filtreler, kontrollü ve yenilenebilir özellikte, özel ham elyaf harmanından yapılmıştır. Kaset filtreler son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Etrafındaki koruma kafesi , filtreleme özelliğini darbelerden korumak amacıyla yerleştirilmiştir. Kaset panel filtreler G2 (EU2) - G3 (EU3) - G4(EU4) - F5 (EU5) sınıfındaki filtrelerdir. Alp hijyenik klima santralinde kullanılan kaset filtreler, selülozik esaslı ve fiber glass esaslı olarak üretilirler.

Hassas Filtre Hücresi

Alp hijyenik klima santrallerinde hassas filtre olarak kullanılan torba ve kompakt filtreler sentetik elyaf malzemeden mamul olup, yüksek toz tutma kapasitesi ile üstün performans gösterirler. Genellikle 500 ve 600 mm derinliklerinde imal edilen torba filtreler, özel ebatlarda da imal edilirler. Sentetik elyaflı torba filtreler, havalandırma sistemlerinde kullanılırlar. Hassas filtreler, hijyenik klima santrallerimizde büyük partiküllerin tutulması ve hepa filtrenin korunması amacıyla klima santralinin içine monte edilirler. Sentetik elyaflı torba filtreler G3 (EU4) - G4 (EU4) - F5 (EU5) - F6 (EU6) - F7(EU7) - F8 (EU8)- F9(EU9) sınıfında filtreleme yaparlar.

Aktif Karbon Filtre Hücresi

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan aktif karbon filtrelerin gaz moleküllerini yakalama ve tutma özelliği vardır. Aktif karbon filtrenin yüzeyi milyonlarca ufak gözenekten oluşmaktadır. Bu gözenekler sayesinde bir çok koku yayan zehirli gazlar yakalanır. Aktif karbon filtreler kullanıldığı ortam havası kirliliğine ve kullanım sıklığına bağlı olarak değiştirilmelidir. Aktif granül karbon filtreler  ağır kokuların oluştuğu mekanlarda koku tutucu filtre olarak kullanılırlar. Aktif granül karbon filtrelerde, filtre kirlendiğinde sadece granül karbonlar değiştirilir. Filtrenin hücrelerini değiştirmeye gerek yoktur.

Partikül Tutucu Filtreler
Hepa Filtre Uygulaması


Partikül tutucu filtre olarak da isimlendirilen hepa’nın açılımı High Efficiency Particulate Arresting’dir. Yüksek etkinlikte partikül yakalayıcı    anlamına gelir. Hepa filtreler, 0,3 mikrona kadar partikülleri %85 ve üzeri oranlarda havadan arındırabilen filtrelerdir. Hepa filtrelerden daha hassas ve %99,999 oranına sahip olan filtrelere ise ULPA filtre denir. Hepa ve ulpa filtreler bakım gerektirmeyen, özel liflerden oluşan ve kağıda benzer bir yapıya sahiptir. Bu filtrelerin belirli bir zaman dilimi içerisinde yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Günümüzde ameliyathanelerde, hastahanelerde ve temiz oda uygulamalarında filtreleme performansı, güvenilirliği ve bakım gerektirmeyen yapısından dolayı hepa ve ulpa filtreler kullanılmaktadır. Hepa ve ulpa filtrelerin MDF, plastik veya metal çerçeveli modelleri mevcuttur.

U.V  Dezenfeksiyon Filtre Hücresi

Dalgaboyu insan gözünün görebildiği ışınlardan daha kısa ancak X-ışınlarından daha uzun olan mor ötesi ışınlara ultraviyole denir. Zira insan gözü kırmızı ve mor ışık aralığını görebilmektedir.

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan ultraviole filtre sistemlerinde UV ışınını sağlayan ultraviole lambalar bulunmaktadır. Ultraviole lambanın su ile temasını önlemek için UV ışınlarını en iyi şekilde geçiren quartz tüpler kullanılmaktadır. UV lambanın ömrü 9000 saattir. Yaklaşık bir yıl olan bu süre dolduktan sonra sadece lambayı değiştirerek sistemi yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

Dezenfektan olarak yararlanılan bu özel ışığa, kısa dalga boylu ışık veya UV-C ışığı da denmektedir. Bu ışık boyu 200 nm (nanometre) ile 280 nm arası UV-C bandına girmektedir.

Dezenfeksiyon için gerekli olan ışığın dalga boyu 253.4 nm (0.0002534 mm) dir. Bu lambalar yararlanılacakları ortamlara göre değişik şekillerde aplikasyonu yapılarak sterilizatör olarak kullanılmaktadır.

253.4 nanometre dalga boyutundaki U.V ışınları % 99,99 oranında mikroorganizmaların bakterilerin,virüslerin,küf ve mantar sporlarının DNA yapısını bozarak onları derhal etkisiz hale getirir. DNA  yapısındaki Timin molekulleri arasındaki replikasyonu engeller.

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan filtre çeşitleri, santral yapısı, imalat kriterleri ve  ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Isıtma ve Soğutma Bataryaları

Alp hijyenik klima santrallerinde ihtiyaca göre bakır boru-alüminyum kanat veya çelik boru-çelik kanatlı bataryalar kullanılmaktadır.  Isıtma ve soğutma bataryaları, üretim sonrasında 20 bar kaçak testine tabi tutulmaktadır. Bataryaların çerçevesi Cr-Ni paslanmaz veya galvanizli sacdan yapılmıştır. Kızaklar üzerine monte edilmiş bataryalara yan kapağın sökülmesi ile kolayca müdahale edilebilir.

Hijyenik klima santrallerimizin soğutma bataryalarında terleme tavası ve damla tutucu kullanılmaktadır.

Tüm hijyenik klima santrallerimizde kullanılan drenaj tavaları Cr-Ni paslanmazdan imal edilmektedir.

Buharlı ısıtma bataryalarında, buhar basıncı 4 bar basıncın altında olması durumunda standart olarak, kalın etli bakır boru ve alüminyum kanatlı olarak imal edilmektedir.  4 bar basıncın üzerindeki sistemlerde ise çelik boru, çelik spiralli ve daldırma galvanizli olarak imal edilmektedir. Özel uygulamalarda paslanmaz olarak da imal edilmektedir.

Donma riski olmayan yerlerde kullanılacak santrallerde ısıtma ve soğutma bataryaları tek hücre içine yerleştirilmektedir. Ancak donma riski olan bölgelerde 600 mm genişliğinde bir plenum hücre yerleştirilmektedir. Bu plenum hücre donma termostatının montajını da kolaylaştırmaktadır.

Damla Tutucu

Hijyenik klima santrallerimizin soğutma bataryalarında terleme tavası ve damla tutucu kullanılmaktadır.

Soğutucu eşanjörlerde hava geçiş hızına göre PVC veya alüminyum kanatlı damla tutucu kullanılmaktadır. Damla tutucu kanatları max. su tutacak şekilde dizayn edilmiş olup kızaklı şekilde cihaz dışına alınabilmektedir. 1,5 mm kalınlıkta  paslanmaz saçtan mamül yoğuşma tavası, eşanjör ve damla tutucuyu birlikte içine alacak boyutta dizayn edilmektedir.

Nemlendiriciler
Mat Tip Nemlendiriciler


Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan mat tipi nemlendiricilerde işlem buharlaşma vasıtasıyla yapılmaktadır. Damlacık taşınmadığı için sağlığa karşı tehlikeli durumlar oluşturulmamaktadır. Mat tipi nemlendiricilerin boyları 600 ila 900 mm arasındadır. Ancak bu nemlendiricilerin çıkış taraflarına bakım ve servis kolaylığı için 600 mm boyunda plenum hücre konulabilir.

Buharlı Tip Nemlendiriciler

Alp hijyenik klima santrallarinde kullanılan buharlı nemlendiriciler ise, buharı kendi üretenler veya mevcut buharı kullananlar şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Eğer klimatize edilecek mahalde yeterli miktarda buhar mevcut ise bu buhar içindeki kondens su ayrılarak kuru buhar halinde klimatize havaya püskürtülmek suretiyle nemlendirme gerçekleştirilmektedir. Buhar püskürtme nozuluna monte edilen bir 2 yollu motorlu vana ile de istenen bağıl nem seviyesi oransal veya iki konumlu olarak kontrol edilmektedir. Buharlı nemlendiricilerin boyları, istenen verim ve hava şartlarına bağlı olarak 600 mm ila 1200 mm arasında değişmektedir.

Buhar bulunmayan yerlerde ise elektrodlar vasıtasıyla suyu buharlaştırarak kendi buharını üreten buharlı nemlendiriciler kullanılabilir.

Susturucular

Alp  hijyenik klima santrallerinde kullanılan susturucular, vantilatörden sonra, torba fiitreden önce konulmaktadır. Aspiratör susturucuları ise hemen aspiratörden önce konulmaktadır. Aspiratör susturucuları aspiratör kabinine doğrudan bağlanabilirler. Ancak radyal vantilatörlü uygulamalarda, havanın uygun olarak dağıtılabilmesi için vantilatör ile susturucu arasına 600 mm boyunda deflektörlü bir plenum hücre yerleştirilmektedir. Plug fanların kullanıldığı durumlarda ilave plenuma gerek yoktur. Deflektör vantilatör kabini içine yerleştirilebilmektedir. Susturucu iç yüzeyleri, kabinin diğer kısımlarıyla homojenlik temin edecek tarzda paslanmaz çelik veya galvaniz sacdan imal edilmektedir. Susturucu boyları 900mm, 1200mm, 1500mm ve 1800mm olarak imal edilmektedir.

Isı Geri Kazanım
Çift Bataryalı Tip Isı  Geri Kazanım


Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan çift bataryalı ısı geri kazanım sistemleri, iki adet kanatlı borulu ısı eşanjöründen birinin egzost ünitesine, diğerinin de taze hava ünitesinin girişine konması ile yapılmaktadır. Bir pompa vasıtasıyla ısı, taşıyıcı akışkan bataryalar içinden sirküle ettirilmektedir. Egzost ünitesinden geçen akışkanın ısınması ile kazanılan ısı, eşanjör vasıtasıyla taze havanın ısıtılmasında kullanılmaktadır. Dış hava sıcaklığının O°C'nin üzerinde olduğu yerlerde ısı taşıyıcı akışkan olarak su kullanılabilir. Ancak dış hava sıcaklığının O°C'nin altında olduğu durumlarda, donma riskini yok etmek için belirli oranlarda %40' a kadar etilen glikollü karışımlar kullanılabilir. Isı taşıyıcı akışkanın, ısı geri kazanım bataryasındaki taze hava çıkış sıcaklığının O°C' nin altında olması durumunda egzost havası, ısı geri kazanım bataryasının hava ile temas eden yüzeylerinde buzlanmaya mani olmak için otomatik defrost sistemi ile birlikte kullanılmaktadır. Egzost tarafındaki ısı geri kazanım bataryasında yüzey yoğuşması riski varsa kondens kabı kullanılmaktadır. Ayrıca 2,5 m/s' den fazla alın hava hızlarında da damla tutucu kullanılmaktadır.

Plakalı Tip Isı Geri Kazanım

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan plakalı ısı geri kazanım sistemleri %70'e varan verimleri ile çift serpantinli sistemlerden daha fazla ısı geri kazanımı sağlarlar. Ancak plakalı ısı geri kazanım sistemlerini klima santrallerinde uygulayabilmek için tek katlı klasik santraller yerine iki katlı klima santralleri kullanılmaktadır. Plakalı ısı geri kazanım sistemlerinde dış havanın O°C 'nin altında olması durumunda eşanjörün egzost havası tarafındaki yüzeylerde buzlanmadan dolayı tıkanma riski olduğundan alın ve by-pass damperi olan plakalı eşanjörler kullanılır. Bu durumda damperleri tahrik etmek için bir adet iki konumlu servomotor kullanılır. Diferansiyel basınç şalterlerinden tıkanma nedeniyle basınç kaybı artışı sinyali alınca, alın damperini kapatıp by-pass'ı açarak buzun erimesini sağlamaktadır. Basınç kaybı normale dönünce damperler servomotor vasıtasıyla eski konumlarına dönmektedirler.

Döner Tamburlu Tip Isı Geri Kazanım

Alp hijyenik  klima santrallerinde kullanılan döner tamburlu ısı geri kazanım cihazları alüminyum hücre içerisinde döner tip ısı geri kazanım rotorundan imal edilmiştir. Rotor, bir motor ve kayış-kasnak tertibatı ile döndürülür. Özel tasarlanmış karkas hücresi deniz suyuna karşı korunmuş alüminyumdan imal edilmiştir. Galvanizlenmiş çelikten de imal edilmektedir. Rotor, alternatifli olarak düz ve dalgalı alüminyum finlerden imal edilmiştir.

Serpantinli Tip Isı Geri Kazanım

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan serpantinli tip ısı geri kazanım sistemi, iki ısı transferi sağlayıcı eşanjörden oluşur. Eşanjörler arasında  su glikol karışımı dolaşarak ısıyı taşır. Serpantinler kompakt veya iki ayrı ünite şeklinde imal edilmektedir. Isı geri kazanım serpantinleri, dikişsiz bakır boru ile alüminyum kanatların birleşmesinden oluşur. Alüminyum lamel aralıkları 2.1 mm’dir. Kolektörler çelik borudan imal edilmektedir. Damla tutucu kanatları ısıya dayanıklı PPRC plastik profilden imal edilmiştir. Çerçeveleri ise paslanmaz sactan imal edilmiştir. Drenaj tavası paslanmazdan imal edilmiştir.

Damperler

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan hava damperleri, aerodinamik kanat yapısında özel haddelenmiş alüminyum profil kanat ve kasadan imal edilmektedir. Damper kanat ve kaset yapısı alüminyumdur. Kanat kenarlarında conta kullanılarak hava kaçakları minumum seviyeye indirilmiştir. Damper kanatları, cam elyaflı plastik dişlilere bağlanmıştır. Damperler hassas ve boşluksuz çalışırlar. Elle veya servomotor ile kumanda edilirler.

Elektrik Motorları

Alp hijyenik klima santrallerinde 1P55 koruma sınıflı trifaze, sincap kafesli, asenkron elektrik motorları kullanılmaktadır. Genelde kullanılan motorlar tek hızlı olup özel talep üzerine çift hızlı motorlar da kullanılmaktadır. Elektrik motorları gerdirme tertibatlı özel motor kaidesi üzerine yerleştirilmiştir.

Elektrikli Isıtıcılar

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan elektrikli ısıtıcılar, takviye ısıtma amaçlı veya düşük ısıtma yükleri için kullanılırlar. Özellikle havanın bilinen yöntemlerle ısıtılmasının zor olduğu veya filtre ve serpantinlerin donmasının önlenmesi gereken bölgelerde elektrikli ısıtıcılar tercih edilmektedir.

Alp hijyenik klima santrallerinde kullanılan elektrikli ısıtıcı elemanları ve çerçevesi paslanmaz sactan imal edilmektedir. Standart olarak elektrikli ısıtıcılar otomatik resetli imit termostatı ve manuel resetli emniyet termostatı ile donatılmaktadır. Koruma sınıfı IP43’tür. Elektrikli ısıtıcıya sadece fan çalışırken enerji verilir. Fan çalışmadığı zaman enerjinin kesilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Kapasiteleri 30 kw’ın üzerinde olan elektrikli ısıtıcılarımızda enerji kesildikten sonra fan 2-3 dakida daha çalışarak elektrikli ısıtıcı üzerinde kalan ısıyı atarak oluşabilecek yangın riskini ortadan kaldırmaktadır.

Alp Klima Santrali Seçim Programı

Alp klima santrallerinin seçim yazılımı olan ALPAIRCOMFORT Windows tabanlı olarak klima santrallerinin seçimini ve her türlü uygulamasını tasarlamaya imkan vermektedir. Alperen Mühendislik mühendisleri tarafından geliştirilen ALPAIRCOMFORT klima santrali seçim programı ile istenen özelliklere sahip klima santralini seçmek son derece kolay hızlıdır.

Alp Hijyenik Klima Santralleri İmalat Süreci

Alp hijyenik klima santralleri, müşteri istekleri ve Sağlık Bakanlığı kriterlieri doğrultusunda ALPAIRCOMFORT programından seçimi yapıldıktan sonra Ar-Ge ve üretim departmanlarının işbirliği ile imalata başlanmak üzere projenlendirilir. Alp hijyenik klima santrallerinin üretimi tamamen bilgisayar destekli, hassas ve hızlı CNC tezgahlarında  yapılır. Alp hijyenik klima santralleri, üretim  ve montaj aşamalarında ilgili ürüne ait kalite planına uygun olarak kontrol ve test edilirler. Bu sayede hijyenk klima santrallerinin performansları devamlı olarak izlenebilmekte ve ilgili standarllara uygunluğu garanti altına alınabilmektedir. Fabrikada imalatı tamamlanıp gerekli muayene ve testlerden geçirilen hijyenk klima santralleri, her türlü güvenli nakliye kriterleri esas alınarak montaj yerine sevk edilirler. Hijyenik klima santrallerimiz ile ilgili her türlü  teknik talepleriniz için  teknik servis departmanımızla irtibata geçmeniz yeterli olacaktır.

 
Alp Hijyenik Klima Santrallerimiz ile ilgili her türlü soru ve talepleriniz için 0212 503 35 36 nolu telefonumuzdan bizleri arayabilir veya alperen@alperen.com.tr adresimize mail gönderebilirsiniz.
 


Alperen Mühendislik ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuarlar, elektronik sanayi ve gıda enstitüsü gibi temiz oda sınıfında kabul edilen mekanların hijyenik olarak klimatize edilmesi ve havalandırılmasının yanında ayrıca alış veriş merkezleri, fabrikalar, oteller, ofisler, eğitim kuruluşları, üretim tesisleri gibi tüm kapalı alanların endüstriyel klima ve havalandırma ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermektedir.

chillersistemler.com


Ürünler


İletişim


Alperen Mühendislik
OSB Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi, 2. Cadde No: 118 Beylikdüzü / İSTANBUL - TÜRKİYE
+90 0212 503 35 36
+90 0553 503 35 36
alperen@alperen.com.tr
Tüm hakları chillersistemler.com adına saklıdır!
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.

Mobil uyumlu yazılım: www.eticaret.com.tr